Жива мова ділового світу
6 дн. 13 ч. назад #68129
от mrcFOT2O
mrcFOT2O создал тему: Жива мова ділового світу
Нещодавно я брав участь в організації великої конференції, де виступали іноземні спікери. Я думав, що знання англійської вистачить, але коли мова зайшла про професійну термінологію та швидкість подачі інформації, я зрозумів, що без фахівця не обійтися. Ми замовили синхронний переклад. Це зовсім інший рівень сприйняття події. Перекладач працює в реальному часі, і слухачі не відстають від думки оратора ні на секунду. Але я також дізнався, що існує послідовний варіант, коли переклад звучить після блоку промови — це більше підходить для офіційних зустрічей та переговорів, де важлива кожна кома у формулюванні. У Харкові є команда, яка забезпечує таку підтримку на будь-яких заходах. Вони не просто перекладають слова, вони транслюють контекст, емоції та ділові нюанси. Я був вражений, як професійно вони справлялися з технічними термінами та жартами, які важко адаптувати іншою мовою. Це дозволило нашій конференції пройти на єдиному диханні, без затримок та непорозумінь. Тепер я точно знаю, що жива комунікація між людьми з різних країн можлива без бар'єрів, якщо поряд є той, хто чує і перекладає думки, а не просто речення. Це навичка вищого пілотажу, і я радий, що ми звернулися до досвідчених фахівців. Подивитися докладніше: ua-novosti.info/poradi/apostil-dokumento...ormit-v-ukraine.html .
Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.
Время создания страницы: 0.100 секунд